The Dynaco Tube Audio Forum

Dedicated to the restoration and preservation of all original Dynaco tube audio equipment - Customer support for Dynaco VTA tube amp kits, all Tubes4hifi.com products and all Dynakitparts.com products


    A little help with with my SCA-35

    Share

    xbartx

    Posts : 2
    Join date : 2010-12-05

    A little help with with my SCA-35

    Post by xbartx on Sat Dec 18, 2010 9:41 pm

    New member here and in need of some help. I have just replaced all three of the boards on this and now have a high pitch squeal when the selector is in the radio position, It is there even with the volume level all the way down.
    It does increase some as I increase the volume. There is also some noise in the tape section, not nearly as much.
    The spare selection is quiet. Any thoughts on where to look? I'm totally a beginner and hoping it might be something simple that I missed. These were pre-built boards and I just swapped out the old ones.
    -Brad

    Bob Latino
    Admin

    Posts : 2414
    Join date : 2008-11-26
    Location : Massachusetts

    Re: A little help with with my SCA-35

    Post by Bob Latino on Sun Dec 19, 2010 6:52 pm

    Hi Brad,

    The general rule when you replace two or three boards in a preamp or an integrated amp like the SCA-35 is to replace one board and then test the amp. If it plays OK then that board is OK and is installed properly. You then move on to the second board install that board, test and go on to the third board. If you replace all the three boards at once (as you did) and there is a problem (as you have) it is harder to track down the problem.

    Questions > Where did you get the assembled boards? OR who assembled the boards ?

    If you can post a photo of the inside wiring up here on the Forum maybe one of us can see an issue that may not be readily apparent to you ? You will have to host the photo on some other photo hosting web site. This forum is supposed to be able to host a photo but it just doesn't work ?

    Bob

    xbartx

    Posts : 2
    Join date : 2010-12-05

    Re: A little help with with my SCA-35

    Post by xbartx on Wed Dec 22, 2010 8:40 am

    Bob,
    Thanks for you reply, that makes sense to do one board at a time. While taking close-up photos of the board to post, I figured out what was wrong. I have fixed the problem and the little dynaco is sounding very good. I really enjoyed just this little first time DIY project and can see myself trying one of your kits.
    -Brad

    Sponsored content

    Re: A little help with with my SCA-35

    Post by Sponsored content Today at 11:01 pm


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 11:01 pm