The Dynaco Tube Audio Forum

Dedicated to the restoration and preservation of all original Dynaco tube audio equipment - Customer support for Dynaco VTA tube amp kits, all Tubes4hifi.com products and all Dynakitparts.com products


    PAS TCLA noise problem

    Share

    elmostro

    Posts : 4
    Join date : 2011-08-24

    PAS TCLA noise problem

    Post by elmostro on Fri Sep 16, 2011 12:41 pm


    I recently purchased a tone control line and i'm having a noise problem with it. I get a nice buzz through the amp. I have gone through the wiring and cannot find any mistakes that I may have had. the buzz is there with the volume control turned all the way down. When I turn the volume up the buzz kind of go away but still there is less. Does anyone have any ideas?

    GP49

    Posts : 718
    Join date : 2009-04-30
    Location : East of the sun and west of the moon

    Re: PAS TCLA noise problem

    Post by GP49 on Fri Sep 16, 2011 1:33 pm

    I would guess something at the input, since when you turn the volume UP, you are lowering the impedance at the input, thus affecting the hum/buzz pickup.

    General rule of thumb I follow is that if it's a BUZZING, the most likely cause is a ground loop. I'd start there.

    tubes4hifi
    Admin

    Posts : 1261
    Join date : 2008-11-30

    Re: PAS TCLA noise problem

    Post by tubes4hifi on Fri Sep 16, 2011 2:41 pm

    most likely a bad ground, or lack of ground, or ground loop

    Sponsored content

    Re: PAS TCLA noise problem

    Post by Sponsored content Today at 2:54 am


      Current date/time is Sat Oct 01, 2016 2:54 am