The Dynaco Tube Audio Forum

Dedicated to the restoration and preservation of all original Dynaco tube audio equipment - Customer support for Dynaco VTA tube amp kits, all Tubes4hifi.com products and all Dynakitparts.com products


    Hello.. I am new here Greetings, I have a question about my Dynaco Sysyem..

    Share

    vincentdsnt

    Posts : 5
    Join date : 2012-03-02

    Hello.. I am new here Greetings, I have a question about my Dynaco Sysyem..

    Post by vincentdsnt on Fri Mar 02, 2012 5:26 pm

    I have a Dynakit ST-70 and PAS 2......I just noticed while playing music today I shutdown the preamp and the music still played through the amp same as if the preamp was still powered up?? IS this a problem or expected?? Thank you, Vincent.

    Bob Latino
    Admin

    Posts : 2378
    Join date : 2008-11-26
    Location : Massachusetts

    Re: Hello.. I am new here Greetings, I have a question about my Dynaco Sysyem..

    Post by Bob Latino on Fri Mar 02, 2012 5:53 pm

    Hi Vincent and welcome to the Dynaco Tube Audio Forum,

    What you are experiencing is normal ...

    The fact that your preamp plays music after it has been shut off is because the electrolytic capacitors in the amp are still charged somewhat. Your preamp will play but the volume will decrease slowly over a period of time. The period of time the preamp plays after being shut off is related to the setting on your volume control. The higher the volume setting the shorter time the preamp will play after it has been shut off.

    Bob

    vincentdsnt

    Posts : 5
    Join date : 2012-03-02

    Re: Hello.. I am new here Greetings, I have a question about my Dynaco Sysyem..

    Post by vincentdsnt on Fri Mar 02, 2012 6:36 pm

    Yes exactly ......So Thank You very much for your help.

    Sal

    Posts : 223
    Join date : 2009-02-05
    Location : Central New Jersey Dynaco-ST70.com

    Re: Hello.. I am new here Greetings, I have a question about my Dynaco Sysyem..

    Post by Sal on Fri Mar 02, 2012 7:29 pm

    Hi Vincent,

    Welcome to this forum.

    Its a indication your quad electrolytic power supply capacitor is in good shape. I have worked on and own many Dynaco preamps and for some reason, the quad caps are in good shape.

    Regards,
    Sal


    vincentdsnt

    Posts : 5
    Join date : 2012-03-02

    Re: Hello.. I am new here Greetings, I have a question about my Dynaco Sysyem..

    Post by vincentdsnt on Fri Mar 02, 2012 7:55 pm

    Thank You Sal.............I will remember that.

    Best to you,
    Vincent


    Sponsored content

    Re: Hello.. I am new here Greetings, I have a question about my Dynaco Sysyem..

    Post by Sponsored content Today at 1:04 pm


      Current date/time is Wed Sep 28, 2016 1:04 pm