The Dynaco Tube Audio Forum

Dedicated to the restoration and preservation of all original Dynaco tube audio equipment - Customer support for Dynaco VTA tube amp kits, all Tubes4hifi.com products and all Dynakitparts.com products


    Distortion/noise on newly modded PAS3

    Share

    fromans4

    Posts : 14
    Join date : 2010-04-11
    Age : 55
    Location : Petaluma, CA

    Distortion/noise on newly modded PAS3

    Post by fromans4 on Fri Jul 02, 2010 8:38 pm

    I recently purchased and installed the SP6-PAS3-Z kit. For the most part things are working well and I am continuing with my burn-in process. I have noticed kind of a distorted hiss comming from the left channel that I can only here when either nothing is playing or the program material is very low in volume. This noise is not present on the right channel. Does anyone have any ideas as to what could be the cause of this?

    I can send pictures if you think it would help.

    Thanks,
    Brent

    Bob Latino
    Admin

    Posts : 2415
    Join date : 2008-11-26
    Location : Massachusetts

    Re: Distortion/noise on newly modded PAS3

    Post by Bob Latino on Fri Jul 02, 2010 9:53 pm

    fromans4 wrote:I recently purchased and installed the SP6-PAS3-Z kit. For the most part things are working well and I am continuing with my burn-in process. I have noticed kind of a distorted hiss comming from the left channel that I can only here when either nothing is playing or the program material is very low in volume. This noise is not present on the right channel. Does anyone have any ideas as to what could be the cause of this?

    I can send pictures if you think it would help.

    Thanks,
    Brent

    Brent,

    Have you swapped tubes between channels or tried a different set of tubes in the left channel ? "Hiss" can be a simple tube issue ...

    Bob

    fromans4

    Posts : 14
    Join date : 2010-04-11
    Age : 55
    Location : Petaluma, CA

    Re: Distortion/noise on newly modded PAS3

    Post by fromans4 on Sat Jul 03, 2010 12:59 am

    OK, I swapped the tubes on PC5 and the hiss stayed on the left side. This rules out a problem with the tubes, so what else could be the problem?

    fromans4

    Posts : 14
    Join date : 2010-04-11
    Age : 55
    Location : Petaluma, CA

    Re: Distortion/noise on newly modded PAS3

    Post by fromans4 on Mon Jul 05, 2010 3:16 am

    Seems to me this has to be some sort of problem on the PC5 board itself. So I am going to start by re-heating all of the solder joints on PC5 just to make sure they are solid.

    Sponsored content

    Re: Distortion/noise on newly modded PAS3

    Post by Sponsored content Today at 2:00 am


      Current date/time is Sun Dec 11, 2016 2:00 am